Protest tegenstanders kerncentrales bij uitreiking Karlsprijs Aken

Ieder jaar op Hemelvaartsdag wordt de internationale Karlspreis van de stad Aken uitgereikt.  Dit jaar krijgt de president van Frankrijk, Emanuel Macron deze prijs. Om Macron erop te wijzen dat hij met 27 % van de Staatsaandelen in ENGIE een groot aandeel kan hebben bij het stilleggen van de kernreactoren in Tihange en Doel, wordt er door de Aktionsbündnis Aachen gegen Atomenergie (AAA) een protest georganiseerd. Vereniging Stop Tihange Nederland ondersteunt de actie en roept mensen vanuit Nederland op om mee te doen aan de protestdemonstratie.

Gele kleding
De demonstratie vertrekt op donderdag 10 mei om 10:00 uur richting Maktplatz. In de buurt van de Markplatz  gaan de demonstranten individueel verder. Dit doen zij omdat de Markplatz alleen toegankelijk is voor individuele personen. De demonstranten wordt gevraagd om gele kleding  te dragen.

Lees vorig bericht

Gedecoreerden gehuldigd in Vliek

Lees volgend bericht

Volledige startbaan MAA mag gebruikt worden