Gevonden vliegtuigbom wordt onschadelijk gemaakt

Tijdens werkzaamheden is tussen Itteren en Bunde een Amerikaanse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Omdat de bom een gevoelige ontsteker heeft, mag deze niet verplaatst worden. De bom zal daarom op vrijdagochtend 11 mei ter plekke onschadelijk worden gemaakt.

Straal van 250 meter
In een straal van 250 meter rond de bom moeten een aantal mensen gedurende enkele uren hun woning of bedrijfspand verlaten. Andere bewoners in de buurt worden verzocht binnen te blijven.

Vaar en vliegverbod
Omdat de bom zich in de buurt van het Julianakanaal bevindt, wordt de scheepvaart vanaf donderdagmorgen tussen keersluis Limmel en sluis Born tijdelijk stilgelegd. Ook is boven het gebied tijdelijk geen luchtvaart mogelijk.

Beperkte geluidsoverlast
Doordat de bom voorafgaande aan de ontploffing grotendeels wordt afgedekt, zal de geluidoverlast beperkt zijn. Nadat de bom tot ontploffing is gebracht en het sein ‘veilig’ wordt gegeven, kan iedereen naar de woning terugkeren. Dit zal naar verwachting uiterlijk rond 13.00 uur zijn en wordt bekendgemaakt op de gemeentelijke website www.meerssen.nl , facebook en twitter.

Lees vorig bericht

Nieuws van de IVN-Jeugdgroep

Lees volgend bericht

Moederdagbloemen uitgereikt op weekmarkt