Wederom indrukwekkende Dodenherdenking

Ook in onze gemeente was het vrijdag, 4 mei, twee minuten stil. Daarmee deed ook Meerssen weer mee aan de landelijke Dodenherdenking. De ceremonie die om half acht begon op de binnenplaats van het bestuurscentrum, trok dit jaar veel belangstellenden. Bij de Vredeskapel zijn de namen van omgekomen Meerssenaren opgenoemd waaronder ook inwoners uit de toenmalige Joodse gemeenschap. Diverse verenigingen begeleidden de ceremonie waaronder harmonie Sint Agnes, schutterij Sint Barbara, het Meerssens mannenkoor en Scouting Meerssen.

Scouting Geulle
In Geulle werd tijdens het herdenken door scouting Geulle de vlag halfstok gehesen en werden diverse teksten voorgelezen. In Meerssen waren voorafgaand aan de dodenherdenking twee vieringen. Een bijeenkomst in de Synagoge en een bijeenkomst in de Basiliek.

Dodenherdenking 2018

Lees vorig bericht

Schaap gestolen in Moorveld

Lees volgend bericht

Wandelen met Waterschap Limburg