Roep om sluiting kerncentrales tijdens uitreiking Karlspreis

Ongeveer 2000 mensen liepen in mee een protestmars in Aken om de protesteren tegen het openhouden van de kerncentrales van Tihange en Doel. De manifesstanten deden dit in Aken, omdat op dat zelfde moment de Franse president Macron de Karlspreis kreeg uitgereikt.

Deelnemers uit drie landen
Voor de tegenstanders van Tihange was het protest een gelegenheid om president Macron erop te wijzen dat hij met 27 % van de Staatsaandelen in ENGIE een groot aandeel kan hebben bij het sluiten van de kernreactoren van Tihange en Doel. De deelnemers aan het protest kwamen uit Duitsland, België en Nederland. Zij waren met vlaggen, spandoeken, toeters en veelal in het geel gekleed, naar de Akense binnenstad gekomen.

Lees vorig bericht

RKUVC speelt gelijk tegen Vijlen

Lees volgend bericht

De gank nao Meersje van de ijsheiligen