Wethouders bekend: Gulikers, Heusschen, Sanders en Volders

De wethouders die de vier onderhandelde partijen gaan leveren zijn bekend. Iedere partij levert één wethouder. Jan Gulikers (BRUG-M), Marly Heusschen (CDA), Paul Sanders (KIJK!!!) en Luc Volders (het Origineel) zijn de vier nieuwe wethouders. Volders, Sanders en Gulikers zijn al eerder wethouder geweest. Heusschen is nieuw en is alleen raadslid geweest. Wat de precieze taakverdeling gaat worden is nog niet bekend.

Gesprek met burgemeester
Woensdag 9 mei is er een overleg geweest met burgemeester Clermonts. In dit overleg is er gesproken over de portefeuilleverdeling. De gemeente Meerssen mag 3,4 fte wethouder leveren. Dit houdt in dat alle vier de wethouders parttime werken of dat er één of meerdere wethouders parttime werken en de overige fulltime. Ook gaat de gemeente van drie naar vier wethouders.

Bestuursakkoord naar de oppositie
Het bestuursakkoord, waarin de plannen staan voor de komende jaren van de nieuwe coalitie, is nu naar de oppositiepartijen gestuurd. Focus en Lokaal DNA mogen nu reageren en toevoegingen voorstellen. Volgende week hopen de nieuwe coalitiepartijen het definitieve bestuursakkoord klaar te hebben waarna het akkoord wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Lees vorig bericht

Fabienne Nijsten te gast in het 80’s Café op Meer/fm

Lees volgend bericht

RKUVC speelt gelijk tegen Vijlen