Lustrumviering Kwallef van Vliek en Open dag

Op  zondag  10 juni 2018 van 11 tot 16 uur is er een open dag en lustrumviering in de Kwallef in Ulestraten. De Kwallef ligt tegenover landgoed Vliek.

De werkgroep Kwallef van Vliek van IVN-Ulestraten is vanaf 2013 bezig met het herstel van een cultuur-historische moestuin (kwallef) die vroeger hoorde bij het er tegenoverliggende kasteel Vliek en thans behoort bij het Landgoed Biesenberg van de fam. Curfs. Een groep van veertien vrijwilligers is wekelijks druk bezig met snoeien, zaaien, poten en onkruid wieden.

Herstel van deze tuin heeft als doel:
Behoud van cultureel erfgoed
Educatief middel voor IVN-Ulestraten om kunstmest- en gifvrij tuinieren te bevorderen
Scholieren kennis laten maken met  zaaien, verzorgen en oogsten van groente
Als sociale ontmoetingsplaats voor mensen die een duurzame samenleving voorstaan.

Vijf jaar
Na 5 jaar hard werken is er veel te zien in de tuin. Er zijn percelen met allerhande groente, klein fruit, kruiden en bloemen.  Er staan aardappelen, erwten, tomaten, kool, rabarber, uien, enz. enz. En er is een eigen composthoop en een mooi bijenhotel. Groep 6 van de basisschool heeft een eigen perceel waar de kinderen zelf aan het werk zijn met het poten, verzorgen en oogsten van groente.

De Kwallef van Vliek ligt in een prachtige omgeving. Daarom is er een wandeling ingepland van circa 5 kwartier over het landgoed Biesenberg  en het natuurgebied Biesenberg.  Deze wandeling o.l.v. Fred Erkenbosch start om 14 uur.

Op de open dag is iedereen van harte welkom in de tuin: voor gewoon wat rondkijken, praten over ecologisch verantwoord tuinieren of het kweken van vergeten of minder bekende groente.  En u kunt ook gratis proeven van de producten van de tuin.

Voor verdere inlichtingen: coördinator Jo Frenken 043-3644975

 

Lees vorig bericht

RVU sloot seizoen af

Lees volgend bericht

RVU organiseert met BS De Lindegaerd voetbalclinics