Historische DC-3 Dakota komt naar MAA

De Koninklijke DC-3 Dakota ‘Prinses Amalia’ vertrekt, op zaterdag 26 en zondag 27 mei, vanaf Maastricht Aachen Airport voor rondvluchten langs de drie landsgrenzen, over de Maasplassen, Maastricht en het Heuvelland.

Koninklijke familie
Van 1947 tot 1960 deed de PH-PBA dienst als vliegtuig voor het vervoer van de Koninklijke familie en ministers. De afgelopen jaren droeg dit voormalige regeringsvliegtuig een historische KLM-opdruk. Toen KLM zich in 2016 terugtrok als geldschieter heeft de Dutch Dakota Assocation (DDA) tijdelijk gekozen voor het vervangen van de KLM-titels door DDA-opschriften. Nu heeft de Douglas DC-3 Dakota PH-PBA ‘Prinses Amalia’ de kleuren gekregen zoals die in de jaren ’50 als regeringstoestel gebruikelijk waren.

Hoogte 1.000 voet
Voor de rondvluchten vertelt de piloot het levensverhaal van de ‘Prinses Amalia’. De Dakota heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bevrijding van Nederland tijdens WOII. Daarna werd deze DC-3 het eerste officiële regeringsvliegtuig van Nederland. De DC-3 vliegt op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) zodat de passagiers door de grote ramen een prima uitzicht hebben.

Foto: Paul van den Berg

Lees vorig bericht

Incident vliegtuig: te veel ophef & vragen aan gemeente

Lees volgend bericht

Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) opgericht