Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) opgericht

Bewonersorganisaties rond de zes Nederlandse luchthavens, waaronder MAA, hebben dinsdag het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) opgericht. Zij vinden dat de geluidhinder en luchtvervuiling moet worden teruggedrongen. Ook de veiligheidsrisico’s nemen toe, aldus de LBBL. De bewonersraad vindt dat de groei van de luchtvaart moet stoppen en de regering moet ingrijpen.

CO2-uitstoot en treinverbindingen
De aangesloten bewonersorganisaties maken zich grote zorgen over de steeds hogere CO2-uitstoot van de luchtvaart en de gevolgen voor het klimaat. Verder vinden zij dat internationale treinverbindingen tegen concurrerende prijzen worden aangeboden, zodat de korte Europese vluchten kunnen vervallen.

Actiedag
Om aan de zorgen uiting te geven, houdt het LBBL, in samenwerking met milieuorganisaties, op 23 juni op diverse plaatsen in Nederland een actiedag onder de noemer: Landelijk Protest Luchtvaartgroei.

Lees vorig bericht

Historische DC-3 Dakota komt naar MAA

Lees volgend bericht

Bestuurscentrum gesloten