Uitgelicht: bestuursakkoord, proosdij en vliegveld

Uitgelicht blikt komende zondag uitgebreid terug op het nieuws van de afgelopen weken. Adrie Vandewall gaat samen met een aantal analisten terugkijken op onderwerpen die in Meerssen het nieuws hebben gedicteerd.

Concept-bestuursakkoord

Vrijdag om 16:30 is er in het gemeentehuis een persconferentie over de nieuwe plannen van de gemeente voor de komende vier jaar. Wat gaan de nieuwe plannen voor de inwoners betekenen? Wat zijn de voor en nadelen en wat is de motivatie achter de plannen?

Proosdijschuur & raadzaal

De Proosdijschuur heeft de afgelopen weken het nieuws beheerst. Er zijn tijdens de verbouwing van de Proosdijschuur veranderingen aangebracht die door een ambtenaar niet aan portefeuillehouder, wethouder Houben, zijn meegedeeld. Hierdoor is het bijna onmogelijk om de raadzaal nog te huisvesten in de proosdij. De rekenkamercommisie is de situatie aan het onderzoeken.

Vliegveld

Het vliegveld Maastricht Aachen AirPort zorgt ook nog voor de nodige discussie. Een Boeing 777 zorgde vorige week voor de nodige schade en ophef.

Uitgelicht is te zien dit pinksterweekend zondag, maandag en dinsdag (herhalingen ieder uur).

Lees vorig bericht

Klimomloop Ulestraten verplaatst naar 16 september

Lees volgend bericht

Het was weer verkeersexamentijd