Burgemeester ontvangt fietsers Via Belgica

Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Clermonts  in het Erfgoedhuis een groep fietsers ontvangen die de hele Via Belgica-route hebben gefietst. Ze zijn in Boulonge-sur-Mer gestart en fietsen door tot Keulen.

400 kilometer lange oude Romeinse heirbaan
Via Belgica is de naam die in de twintigste eeuw is gegeven aan een 400 kilometer lange oude Romeinse heirbaan. De Via Belgica liep van Boulogne-sur-Mer via onder andere Arras, Bavay, Tongeren, Heerlen en Maastricht naar Jülich en Keulen. Binnen de huidige landsgrenzen kwam de Via Belgica in Nederlands-Limburg bij Maastricht de grens over om haar weg te vervolgen langs Meerssen, Valkenburg en Voerendaal, Heerlen en Landgraaf. Bij Rimburg gaat de weg de grens over richting Keulen.

Ontvangst in Erfgoedhuis Meerssen
De fietsers met daarbij wethouder Remy Meijers van de gemeente Valkenburg, kwamen afgelopen vrijdag vanuit Maastricht aan in Meerssen. Met deze fietstocht willen de fietsers met name het belang van samenwerking benadrukken ter promotie van de Via Belgica.

Ontvangst fietsers route via Belgica

Lees vorig bericht

Negende cultuur café

Lees volgend bericht

Bezoek aan Kasteel Schaloen