Zomerconcert van het Meerssens Mannenkoor

Op zaterdag 23 juni a.s. om 19.30 uur geeft het Meerssens Mannenkoor een zomerconcert in de Auw Kerk in Bunde. Aan dit concert wordt tevens medewerking verleend door het Koninklijk Zutphens Mannenkoor en het ensemble Tzigani.

Het Koninklijk Zutphens Mannenkoor is een koor met een lange traditie en een rijke historie. Opgericht in 1896 is het één van de oudste mannenkoren in ons land. De muzikale leiding is in handen van Wim Riefel. Sinds 1 maart 2003 is hij de vaste dirigent van het koor.

Het Ensemble Tzigani is een zigeunerorkest dat originele composities speelt, evenals traditionele muziek uit Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Rusland. Het ensemble bestaat uit Pal Szomora (Hongarije/viool), Iulian Jantea (Roemenië/accordeon), Ernest Bangó (Hongarije/cimbalom en gitaar) en Herman De Rycke (België/contrabas). Zij spelen hun muziek op een virtuoze manier, waarvoor zigeuner musici beroemd zijn over de hele wereld!

Het Meerssens Mannenkoor staat zoals gebruikelijk onder leiding van Ger Franken, sinds januari 2013 de vaste dirigent van het koor. Het koor wordt op de piano begeleid door Leon Dijkstra.

Na afloop van het concert is er een gezellige nazit. De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer op prijs gesteld. U bent van harte welkom bij dit bijzondere concert!

Lees vorig bericht

Harmonie St. Caecilia Geulle donateurskaartenactie 2018

Lees volgend bericht

Hondenpoten, asfalt en vloerbedekking