Dagwandeling door de vallei van de Jeker

Zondag 10 juni kunt U weer meewandelen met I.V.N. Meerssen, het is een mooie dagwandeling van 9km. Vertrek om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats achter station Meerssen ( carpoolen ). De wandeling vertrekt om 10.15 uur vanaf de parkeerplaats achter de brug over het Albertkanaal voorbij de stop van Ternaaien.

We lopen eerst flink omhoog naar het plateau van Fort Eben-Emael, halverwege hebben we schitterend uitzicht op de nieuwe sluis, Gronsveld, Maarland en Eijsden (verrekijker? ). Dan door naar boven over het plateau, langs bunkers weer omlaag en verder door de mooie Jekervallei; hier passeren we enkele kikkerpoelen en komen uit bij de weilanden vol mooie bloemen zoals de orchidee en de ratelaar! Die hopelijk nog in bloei staan.

De wandeling is 9 km, maar pittig! We moeten flinke klimmetjes maken en ook trappen lopen. Het gebied is zo mooi dat we ook de tijd willen nemen om van al dat moois rustig te genieten, iedereen die dat ook wil is welkom, loop gezellig met ons mee.

Algemene informatie
Start wandeling: parkeerplaats achter de Brug over het Albertkanaal voorbij de Stop van Ternaaien, Quai de Caster 4600 Wezet België.

Extra Informatie
Iedereen is welkom; u hoeft geen lid te zijn van IVN Meerssen. We starten om 9:30 uur vanaf de parkeerplaats achter station Meerssen (zo mogelijk carpoolen) De wandeling start om 10:15 uur vanaf de parkeerplaats achter de brug over het Albertkanaal bij de stop van Ternaaien.
Adres: Quai de Caster, België. Contactpersoon: Riet Hautvast 043-3475663 en Annie Hupkens 043 3472590

 

Lees vorig bericht

Marechaussee zoekt zakken schoonmaakmiddel en houdt verstekelingen aan

Lees volgend bericht

Lustrum en open dag Kwallef van Vliek