Marechaussee zoekt zakken schoonmaakmiddel en houdt verstekelingen aan

De Koninklijke Marechaussee is op zoek naar 5 zakken met een gevaarlijk schoonmaakmiddel De zakken zijn woensdagochtend op A2 tussen parkeerplaats “Partiel” en de Kruisberg bij Meerssen, uit een rijdende vrachtwagen gegooid. Het gaat om witte zakken van 25 kilo met een wit poeder dat bij aanraking met vloeistof zeer gevaarlijke dampen veroorzaakt.

Verstekelingen
Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur maakt woensdagochtend melding van het vermoeden dat er verstekelingen in zijn vrachtwagen zaten. De verstekelingen hebben het zeil van de laadruimte kapot gesneden en hebben lading uit de vrachtwagen, waaronder de zakken schoonmaakmiddel, op de weg gegooid. Ter hoogte van de marechausseebrigade bij Maastricht Aachen Airport heeft de chauffeur zijn vrachtwagen stilgezet. De verstekelingen zijn uit de oplegger gekropen en gevlucht. Enkele minuten later zijn zij door de Marechaussee aangehouden. Het gaat om 5 mannen in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, vermoedelijk van Eritrese nationaliteit.

Foto: Facebook Koninklijke Marechaussee.

Lees vorig bericht

Geen Arriva treinen tijdens staking donderdag

Lees volgend bericht

Dagwandeling door de vallei van de Jeker