Goud voor judoka Gijs Limbourg in Venray

In het weekend van 2 en 3 juni werd in sporthal De Wetteling in Venray het jaarlijkse internationale judotoernooi gehouden. Deelnemers kwamen uit onder andere Oekraïne, Frankrijk, Letland, België, Groot-Brittannië, Rusland en natuurlijk Nederland. Namens judoclub Bunde deden Gijs Limbourg, Jeroen Limbourg, Eric Lubbers en Nino Lenaers mee aan dit loodzware toernooi.

Geen tegenscore
Alle judoka’s hebben uitstekend gestreden, maar het was uiteindelijk Gijs Limbourg die een podiumplaats pakte en wat voor een. Limbourg won alle voorrondes met de maximale score (ippon), inclusief tegen de Belgische kampioen in zijn gewichtsklasse (tot 55 kilogram, jongens tot 15 jaar). De finale won hij met 2x wazaari. Limbourg was de enige Nederlander op het erepodium in de klasse tot 55 kilogram en vermeldenswaardig is dat hij geen enkele tegenscore kreeg van zijn opponenten.

Lees vorig bericht

Wandelen door de Curfsgroeve

Lees volgend bericht

Roger Villevoye te gast in het 80’s Café op Meer/fm