Traditie hersteld in Gäöl : “Gank noa Meersje”

Tijdens het Sacramentsoctaaf werd na vele jaren op vrijdag 1 juni 2018 een door Henk Urlings begeleide pelgrimswandeling gelopen van Geulle naar Meerssen en terug. Henk, Annelies, Riekie, Tineke, Fred en Jos volgden deels de oude processieweg van de “kathedraal aan de Maas”, de Sint Martinuskerk naar de Basiliek in Meerssen.

Na de mis van 9.00 uur (met pelgrimszegen) liepen de “pioniers” via het hellingbos naar Kasen en over de Kruisberg naar Humcoven. Om 12.00 uur ontving pastoor Van Meijgaarden hen in de  Basiliek voor uitleg over de  ‘Meerssener Gank’. Na een lunch op de Markt startte rond 14.00 uur  de 6,5 km terugtocht naar Geulle via Overbunde.  Bij het laatste “heiligenhuisje” voor de St Martinuskerk werd dit initiatief, uiteraard onder het genot van een kloosterbier,  geëvalueerd. Liefhebbers van mooie wandelingen, natuur, cultuur, erfgoed en goed gezelschap noteer alvast:  vrijdag 21 juni 2019: “Gäöl geit de Gank noa Meersje”

Lees vorig bericht

Wandelend langs kunst in Geulle

Lees volgend bericht

Harmonie St. Caecilia Geulle on the road to Welten