Veel plannen gepresenteerd om wateroverlast aan te pakken

Tijdens de wateroverlast bijeenkomst, afgelopen dinsdag, zijn in de Stip veel plannen gepresenteerd om de problemen rondom wateroverlast in groot-Meerssen aan te pakken. De burgers konden luisteren naar de plannen van de gemeente en het waterschap. Verder stelden inwoners vragen aan de betrokkenen en konden dat later ook aan de verschillende thematafels doen. De ene liet na afloop weten de plannen wel te zien zitten en een andere bezoeker was sceptisch over de plannen.

Maatregelingen korte termijn
Het waterschap laat weten dat er op korte termijn noodmaatregelen genomen gaan worden. Zo moet gedacht worden aan het plaatsen van dammetjes, boerenbuffers en zandzakken plaatsen. Dit allemaal zijn noodmaatregelen om de wateroverlast, zoals die er de afgelopen weken is geweest, te voorkomen.

Helikopter vluchten
De afgelopen weken zijn er helikopter vluchten gemaakt over Meerssen. Hiermee wil het waterschap de stroombanen van het water in beeld brengen. Hierdoor kunnen ze zien waar het water vandaan komt en waar maatregelen genomen moeten worden.

Meer over de plannen en de reacties komende zondag in Meer Actueel

Bijeenkomst water in balans

Lees vorig bericht

Beeldende vertellingen over Cuba

Lees volgend bericht

Hollandse nieuwe op de weekmarkt