Vijf jaar de Kwallef in Ulestraten gevierd

Zondag  was er een open dag en lustrumviering in de Kwallef in Ulestraten. De werkgroep Kwallef van Vliek van IVN-Ulestraten is vanaf 2013 bezig met het herstel van een cultuur-historische moestuin (kwallef) die vroeger hoorde bij het er tegenoverliggende kasteel Vliek en thans behoort bij het Landgoed Biesenberg. De belangstelling voor de Kwallef was groot. De ongeveer 200 bezoekers konden zien hoe zo”n moestuin ingericht werd. Zij zagen verschillende groentes, klein fruit, kruiden en bloemen. Daarnaast heeft de tuin een eigen composthoop en een bijenhotel. Het was niet alleen een kijkje nemen in de Kwallef er werd ook gewandeld over het landgoed Biesenberg.

Vijf jaar de Kwallef Ulestraten gevierd

Lees vorig bericht

Openluchtmis en processie St. Martinusparochie Geulle

Lees volgend bericht

Tijdelijke waterkering voor Meerssen