Tijdelijke waterkering voor Meerssen

Naar aanleiding van de recente wateroverlast in Meerssen heeft Jan Wagner van de firma BoxBarriers de gemeente een aantal BoxBarriers in bruikleen gegeven. Een BoxBarrier is een lichtgewicht, stapelbare tijdelijke waterkering die het water met water keert. Hij overhandigde maandagmiddag de tijdelijke waterkering aan burgemeester Clermonts, Josette Van Wersch bestuurder Waterschap en Rosita Peters van de Ondernemersvereniging Meerssen.

Innovatieprijs
Patenthouder Bam Infraconsult haalde eerder met deze innovatieve vinding de Gouden Pionierschop. Dit is een prijs van Defensie voor bedrijven met het meest originele en innovatieve idee op het gebied van Military Engineering.

Samen aanpakken
“Dit soort innovaties is hard nodig om de wateroverlast in onze gemeente en in Limburg tegen te gaan. Dank voor deze geste!” aldus burgemeester Clermonts. Josette Van Wersch van het waterschap stelt: “Gemeente en Waterschap doen samen onderzoek naar de mogelijkheden om wateroverlast te bestrijden. Ook dit soort opties wordt onderzocht. Fijn dat er wordt meegedacht!”  Rosita Peters van de ondernemersvereniging “Geweldig dat we er ook nu samen staan tegen wateroverlast: waterschap, gemeente, inwoners en ondernemers!”

Foto’s: gemeente Meerssen

Tijdelijke waterkering voor Meerssen

Lees vorig bericht

Vijf jaar de Kwallef in Ulestraten gevierd

Lees volgend bericht

Lokaal DNA: nieuw College neigt naar cliëntelisme