Landelijke televisie-uitzendingen basiliek stoppen

Vijf jaar was de basiliek het decor van de katholieke kerkdiensten op de nationale televisie. Na dit jaar stopt die samenwerking met omroep KRO-RKK. Dit staat te lezen in het parochieblaadje dat deze week op de deurmat viel.

Kerkgangers mijden de Basiliek
Vaste kerkgangers mijden de basiliek op dagen dat de televisie-uitzending wordt uitgezonden vanwege de gewijzigde aanvangstijden en de overlast van de belichting. Om de kerkgangers niet allemaal weg te jagen, heeft de parochie besloten om te stoppen met deze samenwerking. De laatste heilige mis vanuit Meerssen wordt uitgezonden op 30 december.

Andere parochie neemt stokje over
Het bisdom Roermond heeft een andere parochie bereid gevonden om het stokje van Meerssen over te nemen, maar zolang dit niet beklonken is, wil het bisdom de naam van de parochie niet prijsgeven.

Lees vorig bericht

Vuurvliegjes in het Beneden-Geuldal

Lees volgend bericht

Tientallen autoinbraken opgelost