Frictie bij horeca-ondernemers op de markt

Een aantal horeca-ondernemers op de markt in Meerssen voelen zich achtergesteld door de gemeente. Aanleiding is de gang van zaken rondom de Proosdijschuur. Zo zou de exploitant van de Proosdij veel meer mogen dan andere ondernemers op de markt. Dit zorgt, volgens de andere ondernemers, voor een oneerlijke situatie.

Verbod terrasgebruik achterkant
Sylvia van Mulken, van bruncherie SillyDays, geeft aan “er wordt door de gemeente met twee maten gemeten.” Zij mogen aan de achterkant geen terras maken, terwijl de exploitant van De Proosdij alle medewerking van de gemeente krijgt om een deel van de binnenplaats van het gemeentehuis te mogen gebruiken als terras. Verschillende pogingen, door van Mulken, om tot een oplossing te komen met de gemeente, hebben tot op heden niets uitgehaald. De gemeente is hierover duidelijk, “horeca houdt op bij de achterdeur”. Daarnaast heeft één omwonende bij de gemeente bezwaar gemaakt tegen het gebruik van het terras aan de achterkant van de horecazaak.

Teveel “toevallige fouten”
Exploitant van de Keizer Guido Bovens vindt, dat er bij de proosdij teveel “toevallige fouten zijn gemaakt” daarnaast denkt de gemeente in een “hokjes mentaliteit”. “Er zou geen beleid zijn over uniformiteit met betrekking tot het inrichten van de terrassen”, aldus Bovens. Hij geeft verder aan dat de horeca-ondernemers nergens inspraak in hebben “we worden slecht op de hoogte gehouden”. Er zijn plannen om de markt autovrij of autoluw te maken, maar ook hierin vindt Bovens dat de horeca-ondernemers totaal zijn genegeerd.

Kopen van de proosdijschuur
Iris Papachatzis van Grieksrestaurant Onassis vindt dat de procedures rondom het kopen van de Proosdijschuur oneerlijk zijn verlopen. “Meerdere ondernemers hebben de Proosdijschuur willen kopen, maar wisten vooraf niet wat de voorwaarden waren.”

Meer hierover in Meer Actueel via TV.

Lees vorig bericht

Spreekuur vervalt

Lees volgend bericht

De Hollandse nieuwe is er weer