Onrust bij bewoners Rothem over komst bedrijvenverzamelgebouw

Jarenlang stond het voormalig confectieatelier aan de Kuilenstraat in Rothem leeg. Nu er eindelijk een bestemming voor lijkt te komen in de vorm van een bedrijvenverzamelgebouw, leidt dit tot ongerustheid bij omwonenden.

Verkeer
Met name de toename van verkeer is voor sommige bewoners een zorg. Activiteit van bedrijven zal automatisch meer verkeersbewegingen gaan opleveren en bestaat  de angst dat er mede hierdoor ook parkeerproblemen gaan ontstaan. Het idee om de naastgelegen parkeerplaats van de Jumbo hier een rol in te laten spelen lijkt op niets uit te draaien omdat er volgens welingelichte bronnen een conflict bestaat tussen de ontwikkelaar van het pand en de Jumbo.

Speeltuintje
Vanuit de politiek maakt  Lokaal DNA zich zorgen over het voortbestaan van speeltuintje “Het Romeintje” dat op een steenworp afstand van het complex ligt. Het speelveldje is vele jaren terug ooit in bruikleen gegeven door de gemeente. Omdat er toentertijd geen duidelijke afspraken zijn gemaakt maakt Bjorn Molling zich zorgen over het voortbestaan van de speeltuin en is bang dat het “opgeslokt” wordt in de huidige ontwikkelingen.

Reactie
In een eerste reactie laat wethouder Volders weten dat in ieder geval de toename van verkeer geen groot probleem zal worden. Over de toekomst van “Het Romeintje” liet hij zich niet uit.

Lees vorig bericht

Zwarte band voor judoka Nino Lenaers

Lees volgend bericht

Speed & Sound Fest