Gemeente wil nog dit jaar een terrassenbeleid

Het College van Burgemeester & Wethouders wil nog dit jaar met een terrassenbeleid komen. Op de vraag van Meer vandaag of het klopt dat er geen beleid is over de uniformiteit van de terrassen geeft het College aan “er is tot op heden geen terrassenbeleid. Dat betekent o.a. dat er momenteel geen ‘harde’ richtlijnen zijn voor bv. de omvang, begrenzing en/of inrichting van de terrassen. Wel worden op dit moment binnen de ambtelijke organisatie voorbereidingen getroffen om terrassenbeleid te ontwikkelen, waarbij dus ook nadere regels worden vastgelegd. Het uiteindelijke besluit daartoe wordt genomen door de raad en het streven is dit beleid nog dit kalenderjaar vast te stellen. In het proces van beleidsontwikkeling zullen – uiteraard – ook de ondernemers op de markt op enig moment betrokken worden” aldus het College.

Hokjesmentaliteit
De aanleiding voor de vraag is de opmerking van een van de horecaondernemers aan de markt, dat er op dit moment geen terrassenbeleid is. Nu heeft iedere horecaondernemer naar eigen inzicht een afgebakend terras. Guido Bovens van de Keizer spreekt over “hokjesmentaliteit”. Op dit moment lopen de bezoekers aan de markt voor de terrassen langs. Bovens pleit ervoor dat de terrassen zo opgesteld worden dat de bezoekers van de markt tussen de terrassen door kunnen lopen. Hierdoor kan men beter zien of een zaak dicht of open is.

Exploitant van de keizer, Guido Bovens, is komende zondag 24 juni te gast in het praatprogramma Uitgelicht.

Lees vorig bericht

Expositie Meerssens Domein: van Romein tot Benedictijn

Lees volgend bericht

Eerst de accu, daarna de fiets gestolen