Staking Streekvervoer twee dagen later

De aangekondigde staking van het Streekvervoer waaronder ook Arriva valt, is uitgesteld tot woensdag 27 juni. De staking zal dan drie dagen duren en niet voor onbepaalde tijd, zoals eerder aangekondigd door het FNV. Vakbond CNV wil de bemiddelaars meer tijd geven om te komen tot een oplossing.

Waarom meer tijd
“De bemiddelaars krijgen extra tijd om alsnog tot een oplossing te komen. We krijgen signalen dat ze die tijd goed kunnen gebruiken. Dan geven we hen ook graag die ruimte”, zegt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen.  “We gaan voor een goede cao voor 12.000 werknemers in het openbaar vervoer. Met goede afspraken over het aanpakken van de werkdruk en een loonsverhoging. Die eis blijft staan, dat weten de bemiddelaars ook”, zegt Chikhi. “Tegelijkertijd realiseren we ons heel goed dat een staking in het openbaar vervoer grote gevolgen heeft voor de reizigers. Als we dat met elkaar kunnen voorkomen, dan tekenen we daarvoor. Maar daar hebben we toch echt de medewerking van de werkgevers voor nodig.”

Opschorten door procedure fout vakbonden
De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer hekelt de houding van de vakbonden. “ De vakbonden willen én bemiddelaars én voor onbepaalde tijd staken. Dat is geen combinatie. Onze reizigers weten, net als wij, hierdoor niet meer waar ze aan toe zijn. Bonden geven aan dat bemiddelaars nu twee dagen extra hebben, dat is mooi, maar het opschorten van de staking komt door een procedurele fout die bij de vakbonden is gemaakt. Dit staat los van de bemiddeling ”,  aldus Fred Kagje van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer.

Lees vorig bericht

Fancy Fair Speeltuin St. Joseph

Lees volgend bericht

Expositie Meerssens Domein: van Romein tot Benedictijn