Ongeldige examens: ook in Meerssen zijn leerlingen de dupe

Bij 354 leerlingen van het vroegere Bonnefanten College, Sint Maartens College en Porta Mosana College, tegenwoordig VMBO Maastricht, is de uitslag van hun eindexamen ongeldig verklaard. Leerlingen die eerst dachten geslaagd te zijn, hebben de vlag die ze al hadden uithangen weer naar binnen kunnen halen. Niet alleen in Maastricht zijn veel leerlingen de dupe ook in Meerssen. Deze leerlingen wonen in Meerssen maar zitten op het VMBO in Maastricht.

Bijeenkomst
Vrijdag 22 juni ontvingen alle ouders een mail van de school waarin stond dat hun zoon of dochter, in eerste instantie wel geslaagd, toch niet geslaagd bleek te zijn. Reden: een fout van de school. Verschillende vakken zijn niet naar behoren afgerond omdat leerlingen niet alle schoolonderzoeken hebben gedaan. Het volgen van een vervolgopleiding is op dit moment onzeker voor de leerlingen, want ze hebben dus geen diploma. Vrijdag was er een besloten bijeenkomst in het MECC in Maastricht waarin o.a. de schooldirecteur en de Inspectie van het Onderwijs aanwezig waren om vragen te beantwoorden aan ouders en leerlingen. De gemoederen liepen hoog op. Verschillende ouders verlieten boos en teleurgesteld de bijeenkomst.

Mogelijke oplossingen
Zowel de Inspectie van het Onderwijs als de directeur kijken naar eventuele oplossingen. Zo wordt gedacht aan het inplannen van schoolexamens in de laatste twee weken van augustus, om zo de kans te geven toch het diploma op een geldige manier te halen. Maar het kan ook zijn dat de leerlingen het hele schooljaar opnieuw moeten volgen en niet naar hun geplande vervolgopleiding kunnen.

Ook leerlingen uit Meerssen
De dochter van Rob Vrencken uit Ulestraten is ook één van de gedupeerden. Het eindexamenfeest was al gevierd toen ook zij de mail ontvingen met het slechte nieuws. De vlag is inmiddels naar binnen gehaald. Rob kan het nog steeds niet geloven: “Moet ik mijn dochter gaan vertellen dat ze het jaar op die school moet gaan overdoen? Ik kan haar dit niet vertellen.”

Bekijk het volledige interview in Meer Actueel.

 

 

Lees vorig bericht

Bestuurscentrum gesloten

Lees volgend bericht

‘We zijn totaal niet op de hoogte gehouden’