Proosdijschuur: anderen kwamen niet in aanmerking tot koop

Niet alleen de huidige exploitant van De Proosdij zou interesse hebben gehad in de koop van de Proosdijschuur. Ook een andere partij heeft de Proosdijschuur willen kopen. Bij melding hiervan bij de gemeente kreeg men als antwoord niet in aanmerking te komen.

Taxatie
Volgens deze partij is er een taxatierapport gemaakt van het pand met een raadzaal, horeca en een terras. Op een later tijdstip is er een appartement bijgekomen en een zij-terras.  Na deze wijziging is bij de gemeente aangegeven dat door die veranderingen de taxatie niet meer klopt. Het pand zou nu meer waarde hebben, dan wat in eerste instantie getaxeerd is. Volgens de geïnteresseerde partij is hierdoor een nieuw uitgangspunt ontstaan. Namelijk een reden om in aanmerking te komen om mee te dingen naar de koop van de Proosdijschuur en meldde zich dus bij de gemeente. De gemeente heeft vervolgens aangegeven dat zij al in onderhandeling waren met de huidige exploitant en dat men dus niet meer in aanmerking kwam. Aldus de geïnteresseerden, die alle bewijzen op papier heeft staan.

Reactie college van burgemeester en wethouders
Het college van burgemeester en wethouders liet eerder in een reactie aan Meer Vandaag weten dat bij hun hierover niets bekend is. Wel laten ze weten “Als ondernemers daarover nadere informatie uit eigen ervaring hebben wil het huidige College die graag ontvangen.”

Lees vorig bericht

Activiteit “De Ketel”

Lees volgend bericht

Bestuurscentrum gesloten