Manifestatie tegen luchtvaartgroei gehouden

In zes steden in Nederland, waaronder in Maastricht, is afgelopen zaterdag gedemonstreerd om te pleiten voor een stop van de luchtvaartgroei. Diverse sprekers benadrukten in hun betogen dat er een einde moet komen aan de luchtvaartgroei. Zo zijn zij voor het afschaffen van de disco vlucht naar Boedapest of de korte vakantie in bijvoorbeeld Barcelona. Hier willen de manifestanten dat de reizigers andere vervoermiddelen gebruiken die minder vervuilend zijn.

Plein 1992
Op het plein 1992 in Maastricht waren zo’n 150 manifestanten die de bezwaren tegen de luchtvaartgroei kenbaar maakten. Zij vinden ook dat de luchtvaart op dezelfde manier belast moet worden als andere economische activiteiten in ons land. Aan de manifestatie deden Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek,  Stop Awacs, Verontruste Artsen, Klaor Loch, Greenpeace, GroenLinks, Partij voor de Dieren en de Boze Moeders mee.

Foto: Facebook Alliantie tegen uitbreiding MAA

Lees vorig bericht

Smultocht CV de Aanhawwersj plezier en smaakvol

Lees volgend bericht

Geulle went to Welten!