Gemeente komt met noodmaatregelen

De gemeente gaat op korte termijn diverse maatregelen nemen om te zorgen dat het water beter doorstroomt bij wateroverlast. Zo gaat men na de zomervakantie starten met het verlagen van het fietspad aan de Proost Beaufortstraat. Hierdoor kan het water doorstromen richting de Geul. Ook bij parkeerplaats ’t Bergske worden maatregelen getroffen zodat het water beter afgevoerd kan worden.

Noodmaatregel
Als noodmaatregel wil de gemeente landbouwwegen ten noorden van de gemeente Meerssen verhogen om het water tegen te houden. Het betreft een oppervlakte van 6000 m2. Bij de Kazenderstraat worden Big Bags opgeslagen die, wanneer het nodig is, geplaatst worden om afstromend water vanaf de helling te kunnen tegenhouden. Bij het kindcentrum wordt op dit moment een waterberging van 760 m3 aangelegd. In de nabije toekomst wil de gemeente ook een waterberging bij de Herkenberg aanleggen, maar voordat dit gaat gebeuren wordt er eerst met de bewoners in de omgeving gesproken.

Overleg nodig
Het uiteindelijke plan is om te komen tot maatregelen die ervoor zorgen dat het water bovenop de plateaus al tegengehouden wordt. Daarnaast wordt er gedacht aan schotten, graften en waterbuffers. Om deze plannen te kunnen realiseren is er overleg nodig met diverse belanghebbende partijen zoals onder andere Staatsbosbeheer, Waterschap en andere organisaties.

Lees vorig bericht

Rommelmarkt

Lees volgend bericht

Opendag Bijenpaviljoen Vaeshartelt Maastricht