Eilandsraad Bonaire op bezoek in Meerssen

De Eilandsraad van Bonaire heeft afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan de gemeente Meerssen. De raad was aanwezig bij het VNG congres in Maastricht maar benutte de tweede dag om te zien hoe een gemeente met ongeveer een gelijk aantal inwoners in Nederland er bestuurlijk en organisatorisch uitziet. Zeven van de negen leden van de Eilandsraad waren naar Meerssen gekomen. Zij bezochten ook de Basiliek en de grafkelder van Petrus Regout. De dag werd afgesloten bij Ontmoet Anna.

Onder de indruk
De leden van de Eilandsraad waren onder de indruk van de manier waarop de organisatie en toegankelijkheid van het gemeentehuis is geregeld in Meerssen. Op hun eiland is er geen centraal gebouw waar de inwoners van de gemeente naartoe kunnen gaan, aldus Hennyson Thielman van de MPB. Hij is het jongste en kortst zittende eilandraadslid. Robby Beukenboom fractievoorzitter van de FSP vindt dat Nederland nog teveel hun stempel wil drukken op de gemeente Bonaire. Hij zal dit ook aankaarten bij staatssecretaris Blok. De staatssecretaris bezoekt komende week Bonaire.  Marugia Janga het langstzittende vrouwelijke raadslid kende de omgeving al. Zij heeft in Maastricht gestudeerd en was onder de indruk van de warme ontvangst door de gemeente Meerssen.

Bijzondere gemeente
Bonaire is een van de drie bijzondere gemeentes van Nederland. De overige twee zijn Saba en St. Eustasius. Bonaire is een benedenwinds eiland en de andere twee zijn bovenwindse eilanden in het Caribisch gebied. De gemeente kreeg deze status na de bestuurlijke hervorming in 2010. Het inwoneraantal is ongeveer 19.000 en het gemeente oppervlak is vier keer groter dan de gemeente Meerssen.

Eilandsraad Bonaire bezocht Meerssen

Lees vorig bericht

Dagwandeling Mechelen

Lees volgend bericht

SV Meerssen speelt voorbereidingswedstrijd tegen MVV