Rekenkamer krijgt opdracht tot onderzoek

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag kreeg de Rekenkamer opdracht om onderzoek te doen naar de procesgang rond de verkoop en verbouwing van de Proosdijschuur. De coalitie had een groot aantal vragen geformuleerd, in samenspraak met de oppositiepartijen. Toch vond de oppositie tijdens de vergadering dat er in de opdracht teveel gesloten vragen werden gesteld, waardoor de Rekenkamer in een keurslijf kon worden gedwongen. Verder waren er teveel vragen waar volstaan kon worden met een ja of nee. Focus en Lokaal DNA dienden daarop een amendement in waarin zij de Rekenkamer meer vrijheid wilde geven voor het onderzoek.

Constructieve manier
Wat vooral opviel tijdens de daarop volgende discussie was de constructieve manier van oppositie voeren. Samen met de coalitie werd de opdracht zodanig aangepast dat zowel oppositie als coalitie zich in de opdracht konden vinden. De opdracht werd dan ook unaniem gesteund.

Rekenkamer
Een Rekenkamer doet onderzoek naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van gemeentelijk beleid en is onafhankelijk. In de rekenkamer mogen geen mensen afkomstig van Meerssen zitten.

Lees vorig bericht

Uitgelicht gemist: Ondernemers achtergesteld, Proosdij en wateroverlast

Lees volgend bericht

Meerssen in Harmony genieten op een zomeravond