Expositie Meerssens Domein: van Romein tot Benedictijn geopend

Karel de Grote die een tijdelijk woonverblijf had in Meerssen, koningin Gerberga die het Domein Meerssen schonk aan de abdij van Reims en het Verdrag van Meerssen zijn enkele van de vele wetenswaardigheden die zich tijdens de Meerssense Middeleeuwen afspeelden. In het Erfgoedhuis zijn tijdens de expositie middeleeuwse artefacten te zien en krijgt de bezoeker een indruk van het Meerssen dat verwikkeld was in een machtsstrijd van Frankische vorsten. Wethouder Gulikers opende afgelopen zondag de expositie.  Een van de pronkstukken is een beeld van Karel de Grote. Dit beeld speelt ook een rol in het Charlemagne Preuvefestijn in augustus. De expositie is tot februari 2019 te zien in het Erfgoedhuis.

Opening expositie van Romein tot Benedictijn

Lees vorig bericht

Fred van Weersch neemt afscheid van UK 98

Lees volgend bericht

Zomerconcert harmonie St. Caecilia Geulle