Wandelen door de Curfsgroeve

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een deel is, vanwege het gevaar voor vallende stenen, maar ook door de aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden, afgesloten voor het publiek. Een unieke gelegenheid om juist dit deel van de Curfsgroeve met een ervaren gids te bezoeken op zaterdag 21 juli.

Verplichte aanmelding
Voor deelname aan deze excursie dient u zich aan te melden via www.limburgs-landschap.nl/agenda [let op: vol=vol]. De excursie start zaterdag 21 juli om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6, 6231 RV te Meerssen. In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden aanwezig, goede wandelschoenen zijn verplicht en een wandelstok kan handig zijn om de balans te bewaren. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

Lees vorig bericht

Halloween Ulestraten

Lees volgend bericht

Raadsvergadering september in kantine gemeentehuis