Tekorten dreigen voor WMO en jeugdbeleid

De voorzitter van de auditcommissie, Jacques Arntz, luidt de noodklok. Het potje met reserves voor het jeugdbeleid en de WMO raken namelijk op. Er wordt met andere worden meer uitgegeven dan dat er binnenkomt.

Reservepot
In 2017 is er 1,2 miljoen euro te veel uitgegeven. Dit betekent dat er nu nog slechts 1,6 miljoen euro in de reservepot zit. Als er in 2018 evenveel wordt uitgegeven als in 2017, dan is de reservepot op het einde van dit jaar zo goed als leeg.

Oplossing
De VNG, Vereniging van Nederlandse Gemeente, heeft een klemmend beroep gedaan op de minister om de reservepot aan te vullen. Op deze manier zou de gemeente meer financiële middelen hebben en het probleem kunnen oplossen.
Er zijn met andere woorden twee mogelijke oplossingen. Enerzijds de reservepot verhogen of anderzijds de mensen minder uitkeringen geven.

Lees vorig bericht

Meer/Actueel 8 juli: Kindcentrum loopt vertraging op – Snelfietsroute zorgt voor verwarring- Scooter vliegt in brand op de Heideweg

Lees volgend bericht

Jan Laumen nieuwe hoofdtrainer VV Bunde dames 1