Omwonenden zijn boos na sluiting Romeintje

Omwonenden van het speeltuintje het Romeintje in Rothem hebben via social media boos gereageerd op het feit dat het speeltuintje gesloten is. Vanaf dinsdagavond 10 juli is er een slot geplaatst op de poort van de ingang van het speeltuintje.

Social media
Via social media spreken de omwonenden hun boosheid uit. “Het is echt te triest voor woorden waar moeten en mogen de kinderen van Rothem dan gaan spelen?” en “het is toch niet meer normaal!!!.” Een iemand doet zelfs een oproep aan het college van burgemeester en wethouders om zo hun aandacht te krijgen om definitieve sluiting te voorkomen.

Verantwoordelijkheid en gesprekken
Het speeltuintje is eigendom van dezelfde eigenaar die het oude confectie gebouw heeft opgekocht. Dit betekent dat de eigenaar verantwoordelijk is als er iets gebeurd in het speeltuintje, bijvoorbeeld als een kind zich verwond.

Meerdere gesprekken met gemeente
Rompelberg, eigenaar van het Romeintje, laat in een reactie weten dat hij de afgelopen weken meerdere gesprekken heeft gevoerd met de ambtenaren en verantwoordelijk wethouder Heusschen. Rompelberg “er valt met de gemeente niet te praten.” Ook is hij niet te spreken over de manier waarop de gemeente de afgelopen jaren met afspraken is omgegaan “afspraken werden steeds op het laatste moment afgezegd.” Ook de kosten die de eigenaar moet betalen voor het Romeintje zouden niet in contrast staan met wat de gemeente daarvoor wil betalen. Rompelberg geeft aan dat het één voor twaalf is voor dat het Romeintje voorgoed dicht gaat. “met pijn in het hart heb ik de eerste week van de zomervakantie het speeltuintje moeten sluiten, omdat de gesprekken met de gemeente op niets zijn uitgelopen.”

Meer Vandaag heeft vragen aan de gemeente gesteld over de ontstane situatie rondom het speeltuintje, maar is nog in afwachting van een reactie van het college van burgemeester en wethouders.

 

Lees vorig bericht

Zwembad Meerssen geteisterd door grensoverschrijdend gedrag

Lees volgend bericht

Brand kunstgrasveld VV Bunde