Wie is verantwoordelijk voor “Het Romeintje?”

De gemeente en de eigenaar van speeltuin “Het Romeintje”, Jean Rompelberg,  zitten nog steeds in een patstelling. Na het voeren van meerdere gesprekken zijn ze nog niet samen tot een oplossing gekomen om de speeltuin open te houden. Wat ook nog niet duidelijk is, is wie er nu eigenlijk verantwoordelijk is voor de speeltuin?

Speeltuin
Ook een speeltuin moet een veilige plek zijn voor kinderen om vrij te kunnen spelen en hier zijn regels voor. Zo moeten de speeltoestellen onderhouden worden en regelmatig gekeurd. En ook de ondergrond waarop de speeltoestellen staan zijn aan bepaalde regels gebonden.

Jean Rompelberg, Eigenaar
Rompelberg geeft aan eigenaar te zijn van de speeltuin en dus ook verantwoordelijk. Alleen, hij wilt niet alleen de verantwoordelijkheid dragen als het gaat om de veiligheid van de spelende kinderen. Die wilt hij graag delen met de gemeente. Hierover heeft hij meerdere gesprekken gehad en ook enkele voorstellen aangedragen die tot een oplossing zouden kunnen leiden.

Marly Heusschen, Verantwoordelijk Wethouder 
Volgens Heusschen is de gemeente verantwoordelijk voor de keuringen van de speeltoestellen en het onderhoud van de groenvoorziening. Van oudsher is er een stilzwijgende afspraak met oud-eigenaar Smeets (Smeets Confectie). De gemeente mocht speeltoestellen op het terrein plaatsen en moest zorgen voor het onderhoud hiervan. Volgens Heusschen is dit ook al die jaren gebeurd en gaat dit nog steeds zo. Op de vraag of de toestellen nog gekeurd zijn in de periode van twee jaar dat Rompelberg en de gemeente in gesprek zijn, moest ze het antwoord schuldig blijven.

Waar beide partijen het in ieder geval wel over eens zijn, is dat de speeltuin gewoon voor de kinderen open moet kunnen blijven.

Lees vorig bericht

Tösje ôs gezag en gezjwege: verontrustend nieuws over de Basiliek

Lees volgend bericht

Van Meijgaarden over de miswijn