IVN Jeugd en Natuur

In de vakantie worden er plannen gemaakt voor het nieuwe schooljaar, bij welke club gaan we, welke sport gaan we doen etc. Heb je al eens gedacht aan een natuurclub? Lekker spelen in de natuur, waterdiertjes vangen met een schepnet, hutten bouwen van wilgentakken of een echte heks ontmoeten die je leert vliegen op een bezemsteel en nog veel meer. Het is bewezen dat natuur een goede invloed heeft op de gezondheid en het welbevinden. Kinderen kunnen zich beter concentreren en zijn gelukkiger. Dus grijp hier je kans!

In de gemeente Meersen zijn er 2 IVN afdelingen die samen een jeugdgroep hebben. (IVN staat voor Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid) Deze jeugdgroep is al jaren actief. De leden komen de tweede zaterdagochtend van de maand bij elkaar. Er zijn steeds spannende onderwerpen en we gaan altijd met de kinderen naar buiten. Ervaren IVN-gidsen begeleiden de kinderen en vaak komt er ook een speciale gastgids. Het jaar wordt altijd afgesloten met een bijzonder uitstapje.

Wil je meer weten? Je kunt het jaarprogramma vinden op de website: https://www.ivn.nl/afdeling/meerssen/nieuws/het-nieuwe-programma-van-de-jeugdwerkgroep  Je mag ook gerust een keer vrijblijvend meegaan. De eerste bijeenkomst is op 9 september van 9.30 – 12.00 uur. Voor info: 043 -3649012.

Lees vorig bericht

Afval gedumpt in Rothem

Lees volgend bericht

De Ketel bestaat vijf jaar