Deelnemers Xplore Stella Maris weer thuis

Na meer dan een half jaar geld bij elkaar halen voor goede doelen in India, vertrokken de jongeren van Xplore Stella Maris drie weken geleden naar India. Zij hebben daar een aantal scholen bezocht en meegeholpen deze op te knappen. Ook bezochten zij een dorp waarbij zij een ontmoeting hadden met mensen die aan lepra leden.  Het was niet alleen een ontmoeting, onder begeleiding hebben ze wonden verzorgd. Naast de goede doelen hadden de deelnemers tijd om de omgeving te zien en te ontspannen. Wat zij met z’n allen hebben gemaakt lieten zij in een vlog aan het thuisfront zien.

Erehaag
In de nacht van dinsdag op woensdag was het zover. Na drie weken konden familieleden en vrienden de deelnemers van Xplore Stella Maris in de armen sluiten. De bus reed door een erehaag van gekleurd licht en applaudisserende mensen naar de parkeerplaats van de sporthal. Juichend en gillend kwamen de deelnemers de bus uit en menig traantje werd weggepinkt bij het zien van de wachtende familie en vrienden.  Met veel verhalen en opgedane ervaringen gingen de deelnemers naar huis en werd het stil op de parkeerplaats.

Meer over Xplore Stella Maris is zondag, maandag en dinsdag  te zien bij meer/actueel.

Lees vorig bericht

Wandelen door de Curfsgroeve

Lees volgend bericht

Afval eerder opgehaald door hitte