Gemeente omarmt fietser

De belijning en vlakinvulling op de Kuileneindestraat laat zien dat de gemeente Meerssen de fietser een warm hart toe draagt. Bij het wegprofiel maakt de gemeente gebruik van nieuwe subsidierichtlijnen van de provincie, waarbij nieuw aan te leggen fietsstroken minimaal een breedte van 180 cm moeten hebben.

Auto’s over fietsstrook
Het gevolg van de wegbelijning is, dat er nog maar een smalle zwarte strook asfalt overblijft. Dit is ook te zien op de Vliegveldweg, de Pasweg en het buurtschap Weert. Andere wegen zullen nog volgen, aldus de gemeente. Auto’s mogen over de fietsstrook rijden mits ze ruimte laten voor de fietsers. Op de fietsstrook mag niet geparkeerd en gestopt worden.

Lees vorig bericht

Cultureel Café in Erfgoedhuis

Lees volgend bericht

Kijk terug: Tösje ôs gezag en gezjwege aflevering 2