Wandelen door de Curfsgroeve

Foto Curfsgroeve Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar word hier mergel gewonnen. Een deel is, vanwege het gevaar voor vallende stenen, maar ook door de aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden, afgesloten voor het publiek. Een unieke gelegenheid om juist dit deel van de Curfsgroeve met een ervaren gids te bezoeken op zondag 5 augustus.

Voor deelname aan deze excursie dient u zich aan te melden via www.limburgs-landschap.nl/agenda [let op: vol=vol]. De excursie start zondag 5 augustus om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6,  6231 RV te   Meerssen. In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden aanwezig, goede wandelschoenen zijn verplicht en een wandelstok kan handig zijn om de balans te bewaren. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Foto Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

Lees vorig bericht

KIV outside chateau St. Gerlach

Lees volgend bericht

SHMO schenkt operatie-instrumenten aan Roemeens ziekenhuis