SHMO schenkt operatie-instrumenten aan Roemeens ziekenhuis

Stichting Sociaal-Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (SMHO) heeft in juni voor ruim 4.500 euro aan chirurgische instrumenten geschonken aan het provinciale ziekenhuis SCJS in de stad Sibiu in Roemenië. Het ziekenhuis heeft ongeveer 1.100 bedden en telde in 2017 iets meer dan 57.000 opnames. Dit in tegenstelling tot het Maastrichtse academische ziekenhuis. Dat heeft 700 bedden met 27.000 opnames.

Tekort aan operatiescharen
Bij een werkbezoek aan het ziekenhuis in de zomer van 2017 kreeg SHMO het verzoek om instrumenten voor de operatiekamers te leveren. Er was vooral een tekort aan operatiescharen. In mei 2018 werden de instrumenten afgeleverd bij het ziekenhuis.

Blij met de donatie
Het ziekenhuis in Roemenië laat weten “heel blij te zijn met de donatie “. “Ze zorgt ervoor dat de kwaliteit van onze chirurgische ingrepen wordt verhoogd “. “Ook draagt de donatie bij aan de inspanningen die wij verrichten zodat onze patiënten steeds betere zorg krijgen”, aldus Irina Rotariu, directeur verantwoordelijk voor de patiëntenzorg in het ziekenhuis van Sibiu. Sibiu is een stad met 140.000 inwoners.

Lees vorig bericht

Wandelen door de Curfsgroeve

Lees volgend bericht

IronKids zwemloop