Conflict camping: “delen website moeten verwijderd worden”

Verantwoordelijk wethouder Volders heeft gereageerd op het conflict tussen de gemeente en camping de Boskant. De gemeente laat de campinghouder, via hun advocaat weten “de namen, foto’s en beschuldigingen aan het adres van de genoemde ambtenaren te verwijderen en in de toekomst geen namen en foto’s te plaatsen van andere ambtenaren van de gemeente”. Gebeurt dit niet dan gaat er niet meer verder gesproken worden over een eventuele oplossing. 

Delen website weg, dan in gesprek
Volders laat weten: “niet met iemand in gesprek te gaan die op die manier de social media opzoekt. Wij willen tot een oplossing komen maar dan moet dat in ieder geval van de baan zijn” refererend naar de website. Volgens de adviseur van de camping mogen zij gewoon de website gebruiken “achter de schermen gebeuren allerlei dingen die het daglicht niet kunnen verdragen” sprekend over de gemeente. De ambtenaren worden volgens de adviseur op basis van hun functie aangesproken en niet op persoonlijke titel.

Conflict
Camping de Boskant in Geulle heeft al meer dan vijf jaar een conflict met de gemeente. Reden voor dit conflict is, volgens de gemeente, het jarenlang niet betalen van de toeristenbelasting, illegale gebouwen, de erfpacht van de grond en de onderhandelingen over de koop van die grond. Volgens de camping is er geen sprake van illegale gebouwen en hebben zij alles netjes op papier staan. Als er voor 16 april 2019 geen oplossing is, dan moet camping de Boskant noodgedwongen haar deuren sluiten. Vanaf die datum stopt de erfpacht.

Lees vorig bericht

Activiteit bruin cafeetje met Hollandse glorie

Lees volgend bericht

Meer/Actueel 29 juli: Conflict tussen gemeente en camping – website gelanceerd – Extreem warm weer