BinckBank Tour komt door gemeente Meerssen

De zesde etappe van Riemst naar Sittard, van de BinckBank Tour, komt zaterdag 18 augustus door de gemeente Meerssen. Deze WorldTour wielerwedstrijd is afgelopen jaar gewonnen door Tom Dumoulin. De wedstrijd wordt van 13 tot en met 19 augustus verreden in Nederland en België.

Route Rothem, Meerssen, Ulestraten, Meerssen, Raar
De tourkaravaan zal om ongeveer 13:23 uur Rothem via de rotonde bereiken om via de Maastrichterweg naar Meerssen te rijden. Daarna gaan de wielrenners via de Kruisberg en de Tunnelweg naar de beklimming van de Vliegveldweg langs de A2, om vervolgens via de Nieuwe Vliekerweg richting Ulestraten te rijden. Dan rijden de wielrenners via Vliek, de St. Catharinastraat en Humcoven naar Meerssen. Daar wacht de renners de beklimming van Op de Beukel en de Lange Raarberg om vervolgens via Raar, rond 13:37 uur, de gemeente te verlaten. De tijden zijn afgeleid van het routeschema van de BinckBancktour.

Lees vorig bericht

IronKids zwemloop gehouden in Meerssen

Lees volgend bericht

Wandeling zomerse kleuren langs de Geul