Speeltuin St. Joseph heeft duizenden euro’s nodig

Speeltuin St. Joseph in Meerssen-West heeft ongeveer 20.000 euro nodig voor het opknappen van de glijbaan. De grote glijbaan is afgekeurd omdat hij niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen. De kinderen, die de speeltuin bezoeken, zijn teleurgesteld omdat zij geen gebruik kunnen maken van de glijbaan.

Verschrikkelijk
Math Vandewall, voorzitter van de speeltuin, zegt “De kinderen verheugen zich altijd op het open zijn van de grote glijbaan.” Dit jaar heeft de speeltuin bij het ophalen van de contributie de kinderen moeten teleurstellen “de kinderen vinden het verschrikkelijk dat hij dicht is” Aldus de voorzitter.

Gesprek met de wethouder
Omdat de speeltuin de 20.000 euro niet zelf kan betalen gaat er binnenkort een gesprek plaatsvinden tussen de wethouder en het bestuur van de speeltuin. Math Vandewall geeft aan te hopen dat de grote glijbaan, waarvan nu nog steeds wordt gezegd de het de hoogste buisglijbaan van heel Zuid-Limburg is, volgend jaar met Pasen weer veilig genoeg is om open te gaan.

Vroeger
De speeltuin heeft al meerdere keren de glijbaan moeten aanpassen. In de beginjaren van de speeltuin had de glijbaan een open glijgoot. Uit veiligheidsredenen moest het bestuur de glijbaan voorzien van een dichte glijgoot. De speeltuin en zeker de glijbaan is bij zowel oudere gebruikers een mooie herinnering aan vroeger, maar ook de kinderen van vandaag missen de hoge glijbaan.

Foto van vroeger toen de glijbaan nog open was.

Lees vorig bericht

Nu op TV: Zomeravond openluchtconcert op Meer Vandaag

Lees volgend bericht

Meer/Actueel 5 augustus: Verbod op watergebruik van de Geul- Speeltuin Sint Joseph heeft geld nodig – Twee keer brons