Toch een extra raadsvergadering om conflict Boskant

Er komt toch een extra raadsvergadering naar aanleiding van het conflict tussen de gemeente en camping de Boskant. Oppositiepartij Lokaal DNA deed tot drie keer toe een oproep voor deze vergadering. De andere oppositiepartij, Focus, heeft nu ingestemd met deze vergadering. Lokaal DNA heeft nu genoeg raadsleden om een extra vergadering te houden. Wanneer de vergadering gehouden wordt is nog niet bekend.

Voorstander
Fractievoorzitter van Focus, Roger Thijssen, stelt: dat de fractie Focus voorstander is van deze extra raadsvergadering en hieraan wil meewerken. De partij kondigt nu al aan een motie in te dienen tijdens de extra raadsvergadering. Thijssen vindt “dat de toekomst van de Boskant centraal moet staan en niet het randgebeuren eromheen. Het proces rondom de Boskant is te veel vertroebeld.”

Minimaal vier raadsleden
Om een extra raadsvergadering te kunnen houden zijn er vier raadsleden nodig die deze oproep doen bij de griffier van de raad. Nu Focus meedoet aan de oproep zijn er samen met Lokaal DNA vijf raadsleden en dat is genoeg om het verzoek te doen tot een extra raadsvergadering.

Sluiting camping
De Camping heeft al meer dan vijf jaar een conflict met de gemeente. Het conflict is geëscaleerd en de gemeente is naar de rechter gestapt. Sluiting van de camping dreigt.

Lees vorig bericht

Meer/Actueel 12 augustus : Nog geen oplossing voor Camping de Boskant- Geen oplossing voor het Romeintje – Deze week twee aanrijdingen

Lees volgend bericht

Conflict Boskant: oplossing nog lang niet in zicht