Conflict Boskant: oplossing nog lang niet in zicht

Het conflict tussen de gemeente en camping de Boskant in Geulle is nog lang niet voorbij. Volgens de adviseur van de camping zijn ze helemaal niets opgeschoten om het probleem op te lossen. Wethouder Volders en de adviseur hebben twee weken geleden voor de camera van Meer Vandaag uitgesproken er zo spoedig mogelijk uit te willen komen. Volgens de adviseur is er tot op dat moment geen enkel contact meer geweest “we doen verwoede pogingen om met hun in contact te komen, maar het lukt niet” aldus de camping over de gemeente.

Conflict
De Camping heeft al meer dan vijf jaar een conflict met de gemeente. Reden voor dit conflict is, volgens de gemeente, het jarenlang niet betalen van de toeristenbelasting, illegale gebouwen, de huur van de grond en de mogelijke koop van diezelfde grond. Volgens de camping is er geen sprake van illegale gebouwen en hebben zij alles netjes op papier staan. Het conflict is geëscaleerd en de gemeente is naar de rechter gestapt.

Nog nooit mee gemaakt
De adviseur van de camping laat weten dit nog nooit te hebben meegemaakt “ik kan er moeilijk een vinger achter krijgen” refererend op wat er de afgelopen jaren allemaal gebeurt is.  Een van de kritiekpunten die hij aangeeft is de “onervarenheid van een aantal wethouders”.

Wethouder Volders
Verantwoordelijk wethouder Volders laat weten “Berichtgeving in de media, op welke wijze dan ook, is op dit moment niet bevorderlijk om tot een snelle en goede oplossing te komen” en wil voorlopig niets meer kwijt over het conflict.

Lees vorig bericht

Toch een extra raadsvergadering om conflict Boskant

Lees volgend bericht

Heuvellandvierdaagse wandelen en vakantiegevoel