Kunstenaarsgroep 4-D exposeerden in het Terpkerkje

Afgelopen weekend toonde de Meerssense kunstenaarsgroep 4-D nieuwe kunstwerken in het Terpkerkje in Urmond. De kunstenaarsgroep wordt gevormd door Reneé Mans-Baltis, Anneke Kockelkorn, Jan de Rooy en Hub Schoenmakers. De bezoekers aan de expositie kregen verschillende kunstvormen voorgeschoteld. Zo zijn de schilderijen en tekeningen van Renée Mans-Baltis opgebouwd uit kleurrijke en surrealistische en organische vormen. Jan de Rooy baseert zijn schilderijen op mythische en historische verhalen. Dit is te herkennen in zijn krachtige, expressieve stijl, die balanceert tussen abstract en figuratief. Kenmerkend voor Hub Schoenmakers zijn de zachte rustgevende pasteltinten in lyrische doeken en het gevoel dat de natuur bij hem oproept. Tot slot met haar verkenning van lijn, kleur en vorm ontdekt Anneke Kockelkorn in haar schilderingen de mens in de kosmos. Daarnaast brengt ze in bronzen beelden diezelfde mens tot leven.

Kunstenaarsgroep 4D expositie in het Terpkerkje

 

 

Lees vorig bericht

Noem gymzaal Ulestraten de “Jo Dejongzaal”

Lees volgend bericht

De wereldster opent haar deuren