Musica Nova: “het doet nog steeds pijn”

Er heerst bij verschillende verenigingen en stichtingen in gemeente Meerssen een locatie-probleem. Een aantal luidt op moment de noodklok, want zij zitten nu al, of op hele korte termijn, zonder een geschikte locatie. Zij hopen dat er hulp komt vanuit de gemeente. Muziekgezelschap Musica Nova hoopte een jaar geleden ook op hulp vanuit de gemeente maar geeft aan dat dit is uitgebleven. Het doet het bestuur nu nog pijn dat ze in de zomer van 2017 helemaal zijn moeten stoppen met de activiteiten van het muziekgezelschap.

Geen medewerking
Oorspronkelijk was het gezelschap gevestigd in het Stella Maris College. Daar kreeg het bestuur  op gegeven moment te horen dat men binnen zes maanden op zoek moest naar een andere locatie. Na meerdere, volgens het bestuur, onprettige gesprekken met diverse ambtenaren en het uitblijven van de gevraagde medewerking, is de stekker eruit getrokken.

Fusie
Vanuit de gemeente is er nog op aangedrongen om een samenwerking aan te gaan de harmonie van Rothem. Maar deze fusie is nooit van de grond gekomen.

Pijn in het hart
Nu nog spreekt het bestuur over de hele kwestie met pijn in het hart. Graag hadden zij gezien dat Musica Nova nu nog een bloeiend muziekgezelschap zou zijn, dat iets betekent binnen de gemeenschap. Zij hopen dat de verenigingen die nu dezelfde problemen hebben de bierput opentrekken.

Lees vorig bericht

Meer/Actueel 19 augustus: Verenigingen en stichtingen in de problemen – Einde speeltuin het Romeintje nabij – Oud-wethouder Cortenraede voorgedragen

Lees volgend bericht

Een bijzondere verrassing voor Hub Klein