Concert Basilicakoor in Synagoge

Op zondagmiddag 7 oktober 2018 (aanvang 15.00 uur) verzorgt het Basilicakoor Meerssen een concert in de Synagoge Meerssen aan de Kuileneindestraat.

Het Basilicakoor luistert voor de geïnteresseerde kerkmuziekliefhebber uit eigen repertoire in een bijzonder sfeervolle ruimte een eenmalig concert op: de opbrengst komt volledig ten goede aan het onderhoud van de Synagoge. De toegang tot het Benefietconcert is gratis en het Basilicakoor zingt fragmenten uit klassieke en eigentijdse liturgische, polyfone koorwerken. Na afloop is er gelegenheid voor een vrijwillige gave.

Direct na de brand in de Proostenkelder op zaterdag 6 mei 2017 kon het Basilicakoor, dat toen verstoken was van een eigen repetitieruimte, meteen gebruik maken van de Synagoge voor de verzorging van de wekelijkse repetities. Het Basilicakoor wil op 7 oktober a.s. dan ook als teken van grote erkentelijkheid voor de in 2017 ondervonden steun dit concert voor het goede doel graag verzorgen.

Na afloop willen we een hopelijk succesvolle financiële bijdrage overhandigen aan het bestuur van de Synagoge Meerssen. Vanwege het bijzondere interieur en de voortreffelijke akoestiek van de Synagoge willen we bij u de bijwoning van dit eenmalige, unieke concert door het Basilicakoor van harte aanbevelen.

Lees vorig bericht

Beauty middag

Lees volgend bericht

Wethouder Heuschen en eigenaar Romeintje weer in gesprek