Luchthaven kondigt maatregelen geluidsoverschrijding aan

Maastricht Aachen Airport heeft geluidmetingen laten uitvoeren in de omgeving van de luchthaven. De metingen zijn gedaan naar aanleiding van klachten van omwonenden. Uit deze metingen blijkt dat de luchthaven de geluidsnorm overschreed. Om dit voor de toekomst te voorkomen heeft Maastricht Aachen Airport diverse maatregelen aangekondigd.

Meting bij voorgevel woning
De metingen vonden plaats op 25 juli aan de voorgevel van de woning die het dichts bij de luchthaven ligt. Tijdens de metingen was sprake van een continu geluid veroorzaakt door een speciaal apparaat bij een Boeing 747. Dit is het grootste toestel dat gebruik maakt van de luchthaven. Op het moment van de metingen bedroeg het geluidniveau 54 dB. Volgens de milieuvergunning is de maximale geluidbelasting overdag 50 dB. De overschrijding is veroorzaakt door een apparaat dat zorgt voor onder andere het koelen van lucht in het vliegtuig. Dit gebeurde omdat de vracht in het vliegtuig bestond uit versproducten en medicijnen.

Geschrokken en maatregelen
“We zijn geschrokken van de resultaten van het rapport. stelt Jos Roeven, directeur van de luchthaven. “We hebben meteen maatregelen getroffen en een nader intern onderzoek ingesteld om dit voor de toekomst te voorkomen”. “Zo zijn we per direct overgegaan tot het zoveel mogelijk ontlasten van de parkeerpositie aan de oostzijde, die niet afgeschermd wordt door de loods en gaan zelf meerdere geluidmetingen uitvoeren om te achterhalen of deze maatregelen voldoende effect hebben”, aldus de Roeven, directeur van de luchthaven.

Lees vorig bericht

Ontmoetingspunt De Ketel

Lees volgend bericht

Activiteiten in Ut Zaelke