Initiatiefnemers Jo Dejongzaal respecteren besluit

De initiatiefnemers die de nieuwe gymzaal in Ulestraten de “Jo Dejongzaal” wilden laten noemen, hebben zich neergelegd bij de beslissing van de gemeenteraad. Het voorstel werd maandag 27 augustus tijdens een extra raadsvergadering, na een stevig debat, ingetrokken omdat een aantal andere partijen het voorstel sterk ontraadden. De gymzaal heeft nu de naam ’t Uulke gekregen.

Respecteren en betreuren
De initiatiefnemers laten weten “Uiteraard wilden wij het feestje voor de kinderen ook gewoon laten doorgaan! Maar de Raad heeft zich hierover uitgesproken dat ze dat niet wilde en dat respecteren we. We betreuren dat het CDA – de partij die burgerparticipatie hoog in het vaandel heeft staan- het burgerinitiatief af deed als  ‘een stapel gekopieerde blaadjes’.”

Nieuwe kans
Toch is het idee om ergens iets te vernoemen naar de oud-wethouder niet helemaal van de baan “Gelukkig begreep raadslid Tiny Gorissen van BRUG-M exact de gevoelens achter het burgerinitiatief. Zij stelde ook voor op een later moment nog eens te bekijken of er in Ulestraten mogelijk iets naar de oud-wethouder vernoemd kan worden. Daar leek wel draagvlak voor en wethouder Gulikers beloofde op een passend moment de inwoners van Ulestraten hierin te betrekken.”

Nieuw initiatief
Als laatste geeft men aan te hopen dat de gemeente met een passend initiatief komt waardoor symbolisch een streep gezet kan worden onder het verleden. Op die manier kan alsnog de uitgesproken wens van de verenigingen en de inwoners ingewilligd worden. Aldus de initiatiefnemers.

Lees vorig bericht

Nieuwe gymzaal ’t Uulke feestelijk geopend

Lees volgend bericht

Creatief in “De Hoeskamer”