Onderzoek vliegveld naar rondvliegende dakpannen

Maastricht Aachen Airport is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het incident van vrijdagavond 31 augustus met een vliegtuig. Op die avond werd er voor de tweede keer in korte tijd dakpannen van huizen geblazen. Ditmaal gebeurde dit in de Bunderstraat. De precieze oorzaak van dit incident is nog niet bekend. Dat meldt nieuwssite 1Limburg.

Grote zorgen bij inwoners en politiek
Volgens directeur Jos Roeven blijkt dat beide incidenten veroorzaakt zijn door hetzelfde type vliegtuig, een Boeing 777. Bewoners en de politiek maken zich intussen grote zorgen. Zij denken dat vooral de verlenging van start- en landingsbaan de oorzaak is van deze incidenten. Coalitiepartij BRUG-M wil dat het college van burgemeester en wethouders met spoed een krachtig signaal gaat afgeven aan de inspectie voor Leefomgeving en Transport.

Weersomstandigheden
Roeven denkt dat vooral de weersomstandigheden debet zijn aan beide incidenten. Het blijkt dat de luchtdruk bij het eerste voorval in mei, erg laag was en dat de piloot door de turbulentie extra power moest geven.

Vlieggegevens opgevraagd

Het vliegveld heeft intussen de zgn. radartracks opgevraagd om te kijken hoe het toestel heeft gevlogen, in welke richting, welke hoogte en in welke dalingshoek.

Lees vorig bericht

SV Meerssen – Lucky Ajax

Lees volgend bericht

Schilderen in Ut Zaelke